tirsdag den 30. august 2011

Det der virkelige liv...

Ja det tager godt nok alt for meget af min tid i øjeblikket. Nu har jeg længe sukket efter en almindelig hverdag, men nu hvor den er her, så er jeg faktisk helt overrasket over hvor hårdt det er;-) Jeg husker ikke jeg havde så travlt før ferien, men jeg satser på, at det vender engang om cirka 3-4 måneder eller nowet:-) Nu er der lige en opstart en en masse nye hold, der skal klares, og så et super spændende og super krævende kursus der skal gennemføres i løbet af efteråret og en eksamen i i januar der skal bestås, men så er vi vel også ved at være der;-)

Det her spændende kursus starter rigtigt i morgen, hvor den står på to dages internat på Scandic Hotel i Roskilde med overnatning und alles. Jeg glæder mig helt vildt, både til at blive klogere, men så sandelig da også til at få serveret alle måltider og sove hele natten (er det ikke bare en ung mors liv i en nøddeskal;-)).

Alt mit krea-grej er lagt på hylden i øjeblikket, der er simpelthen ikke tid, men der går dog ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på min kære symaskine:-(

onsdag den 24. august 2011

Syge børn....

Ej hvor er det da fantastisk at starte på job igen efter sommerferien, hvis altså man kunne få lov til at komme af sted..... Kronprinsen og Putten har nemlig været syge på skift siden sidste onsdag, og det passer virkelig dårligt ind i planlægningen;-)

I sidste uge, som jo var første uge efter ferien, blev hr. kæreste hjemme med dem på skift i to dage, fredag blev han nød til at vise sig på jobbet, men der var min svigermor så heldigvis hjemme. Mandag blev de begge sendt af sted, men Putten havde feber (igen) da jeg hentede hende. Så gik den vilde jagt ellers på en barnepige til tirsdag, men bedsteforældre i dag er altså ikke hvad de har været;-) De har travlt med deres job og diverse fritidsaktiviteter, så syge børn er ikke det der passer bedst ind i planerne. Hr. kæreste mente ikke han kunne blive hjemme igen, og så var der mig tilbage. Ikke det fedeste at måtte ringe barn syg allerede i 2. uge, øv hvor er jeg bare dårlig til sådan noget. Den der dårlige samvittighed over for min unge, som jeg mest af alt føler er til besvær lige i den situation, og dårlig samvittighed overfor de unger jeg skulle have undervist. Jeg er helt med på, at ingen er uundværlig, men her i starten er det altså bedst man er der, så man får startet sine klasser ordentligt op. Og rigtigt nok, så var den undervisning, som indskolingen skulle have haft, for 1. gang i går, i læsning på læsehold, blevet aflyst, da de andre jo ikke kunne starte op uden mig. 

Samtidig synes jeg også, at det er rigtig trælst, at man bliver nød til at kime bedsteforældrene ned aftenen før og om morgenen i håb om, at der er en af dem, der er hjemme, især når man godt ved, at chancen er forbavsende lille. Den der dårlige samvittighed man giver dem, fordi de igen er nød til at sige nej, og den dårlige samvittighed man har, når man sender et barn af sted, som man godt ved havde haft bedst af en feberfri dag hjemme inden institutionsstart igen.

Argh men altså, jeg ved godt det er et af grund vilkårene for børnefamilier, men det gør det altså ikke bedre. Gid vi kunne oprette en eller anden syge-dagpleje med en ældre dame, der kunne nusse lidt om små febersyge pander, mens mor og far passer deres job. Selvfølgelig skulle man kun komme der, når man ikke var død-syg, men bare almindelig slatten og dog for dårlig til institution. Jeg er sikker på, at der kunne være penge i skidtet;-)

søndag den 21. august 2011

En stolt gudmor

Så blev mit lille skønne gudbarn døbt i går, og det var en rigtig dejlig dag:-)

Det at have fået den ære, at være gudmor betyder virkelig meget for mig. Puha jeg kan blive helt rørt bare ved tanken. Tænk sig, at hendes forældre gerne vil give mig så stor en rolle i deres førstefødte guldklumps liv er jo skønt. Jeg kan nemlig huske alle de tanker, jeg havde i hovedet, da vores førstefødte skulle døbes, det var altså en stor dag, og jeg var meget berørt hele dagen. Det var også en stor dag, da Putten skulle døbes, men da kendte man følelserne på forhånd, og jeg blev knap så berørt (altså et par enkelte tårer jeg kan nok ikke sige mig fri for;-)). Til Kronprinsen dåb kæmpede jeg til gengæld rigtig meget, for jeg følte virkelig at nu blev der passet ekstra meget på ham, at vi fik den der guddommelig beskyttelse af ham, så nu kunne jeg slappe lidt mere af, der er en der altid vil passe på ham.Og ja, jeg ved godt at man som gudmor ikke har større forpligtigelse end at oplære barnet i den kristne tro, men jeg tænkte ind i det, at ved at min søster nu var blevet gudmor for ham, så ville hun også lære ham om livet generelt og i særdeleshed om mig, hvis det forfærdelige skulle ske og jeg en dag ikke er her mere. Det er også med de tanker jeg nu er gået ind i rollen som gudmor for skønne Josephine. Hvis det værste skulle ske og en eller begge hendes forældre en dag er væk, så vil jeg lære hende om den kristne tro, men så sandelig også om hendes forældre, alle de gode historier og fortælle hvilke skønne mennesker de er (igen ja, jeg ved også godt at gudmor ikke er = at hun ville skulle bo hos mig, jeg ville sagtens kunne være der for hende alligevel). Sådan helt lavpraktisk så må gudmor også betyde retten til at forkæle helt vildt, og det glæder jeg mig til, da det jo er sådan noget man ikke kan tillade sig på sammen måde med sine egne, da der også er noget opdragelse der skal passes;-) Og så satser jeg på, at jeg skal have hende på ferie hver sommer, når hun lige bliver lidt ældre (=renlig og sover om natten;-)) og det glæder jeg mig fa.... til:-D
Lige et par billeder af skønlingen og hendes forældre og mig:-)



Udover at være gudmor havde jeg også fået det ærefulde hverv, at bage den ene af dåbskagerne. Den var med to lag hindbær og blåbær-mousse og et lag Marabou-Daimchokolade-mousse. Den var smurt op med Nutella-smørcreme, dernæst flødeskum og tilsidst overtrukket med marcipan. Pynten lavede jeg af fondant. Det var ikke det nemmeste at indfarve lilla, når man skal finde den rette balance mellem blå og rød. Den var fyldt med fejl, men når musikken spiller, er det heldigvis de færreste der lægger mærke til det;-) Min skrift SKAL jeg se at få øvet mig på, det dur jo ikke, at en skolelærer har så dårlig håndskrift (så måske bloggen skal til at udkomme på papirsruller:-S)






Hvis du er nået med helt herned, så vil jeg da også lige vise et billede af Kronprinsen, bare fordi jeg synes han var super lækker i hans nye tøj;-)



torsdag den 18. august 2011

Blog-award:-)


Nu har jeg simpelthen modtaget en award hele to gange inden for den sidste uges tid, så nu er det vist tid til at få skrevet lidt om mig selv;-) Tusind tak til Pernille med bloggen mormedmegetmere og Stine med bloggen pisserendenspippi, jeg er rigtig glad for at i har lagt mærke til min blog:-)




Reglerne for awarden er disse: Man skal linke til den blogger, man har fået awarden af. Desuden skal man give awarden videre til 5 bloggere, som har under 100 faste læsere. Og så skal man svare på 5 spørgsmål.

Spm 1: Hvorfor begyndte du at blogge?

Hmm, ja hvorfor egentlig? Jeg tror det startede mens jeg var på barsel med Putten (er det ikke mere reglen end undtagelsen, at blogge starter på en barsel;-) Jeg ville gerne have et sted, hvor jeg kunne udleve mine forfatterdrømme (okay, lidt storhedsvandid må da gerne have, ik';-)) og et sted hvor jeg kunne samle nogle af de episoder, som jeg synes jeg kunne få noget sjovt ud af. ret hurtigt ændrede bloggen dog hurtig karakter til at blive et sted, hvor jeg kunne samle de krea-produkter jeg fra tid til anden får lavet og hvor jeg kunne notere mine ungers opførelse ned;-)

Spm. 2: Hvilke blogs følger du?
Jeg troede i starten at jeg var helt særlig og god til at finde de sjoveste blogs, indtil jeg lurede det der med faste læsere m.m. og fandt ud af, at de blogs jeg fulgte, var dem med en million/milliard læsere (sådan ca. i hvert fald;-)). Jeg følger stadig de blogs med mange læsere, der er jo en grund til alle deres læsere:-) Men jeg følger nu også en masse andre blogs, og jeg elsker at finde frem til de lidt mindre befærdede blogs, som har en masse gode og kreative ideer, til alt det jeg aldrig når at lave;-)

Spm 3:Favorit farve(r)
Uha, det skifter mere eller mindre fra dag til dag, så svaret må være noget i retning af alle regnbuens farver:-)

Spm 4: Favorit film
Er det for let at skrive "Pretty Woman", "Dirty Dancing" og "Top Gun";-) Det er nok de film, jeg har set flest gange i hvert fald, men det var da jeg var ung og ikke havde børn, nu til dags ser jeg oftest film med lukkede øjne;-)

Spm 5: Hvilke lande drømmer du om at besøge og hvorfor?
Jeg vil rigtig gerne til Sydamerika, USA, Østen og Afrika. Jeg vil også rigtig gerne til Australien og New Zeeland igen, men denne gange skulle det være sammen med hr. kæreste, for jeg kunne virkelig godt tænke mig, at vise ham de steder som jeg synetes var helt fantastiske. Når hr. kæreste og jeg bliver ældre, drømmer vi om at købe en ældre rød sportsvogn og køre Europa tynd. Jeg vil virkelig også gerne til Grønland, gerne et halvt års tid, hvor vi så skulle arbejde og leve der, men om det bliver aktuelt med børn osv., det tvivler jeg lidt på (og så gør hr. kærestes kuldeskærhed det ikke nemmere;-)). Jeg regner også stærkt med at skulle besøge Skotland og Irland, hvornår er der dog ingen planer om:-) 


Nye awardmodtagere:
Jeg skal give awarden videre til 5 andre bloggere - men det er så her jeg kommer i problemer..
Jeg synes det er rigtig svært at finde 5, da mange af dem jeg gerne vil give den til, allerede har fået en (eller flere) eller har over 100 faste læsere
Så jeg vil holde mig til de to jeg har fundet og håbe det er okay...


Rikke med bloggen smuksakkenogbassen, som jeg synes er en rigtig hyggelig blog, og hun laver nogle fine ting:-)


Tina med bloggen lysoverlolland, der er en dejlig dejlig pige, total overskudsmor til 4 børn og som jeg glæder mig til at drikke kaffe med igen inde længe







søndag den 14. august 2011

På ukendt land

I dag har jeg brugt tiden på noget, som jeg ellers højlydt har forsvoret, at jeg ville gøre;-) JEG HAR SLÅET GRÆS, hvad giver i mig?!?!
Jeg er ellers af den overbevisning, at så længe det er mig, der står for den daglige tilberedelse af mad til hele familie med dertilhørende indkøb, så rører jeg ikke en finger, og da slet ikke en plæneklipper, i haven, det er og må være hr. kærestes domæne. Men alt det fu..... vand har jo nærmest gjort det umuligt, at nå den almindelig havevedligeholdelse. Så en formiddag med tørvejr (og så det faktum, at jeg havde fået fred til at sove længe;-)) lagde op til, at nu skulle det meste nødvendige nås, og jeg måtte i gang med plæneklipperen. Jeg havde seriøst ikke troet, at sådan et dyr kunne være så svær at tæmme, den kører jo fremad hvis man ikke slipper håndtaget, og flere gange måtte hund og børn hoppe for ikke at ende i faretruende situationer. Og så har jeg slet ikke fortalt om hvordan vores bede ser ud nu:-) Skal vi ikke bare sige, at nu er der ikke så meget at luge ukrudt ved mere, og rabarberne skulle vi heller ikke bruge alligevel;-) 

I morgen står den på 1. skoledag, og jeg glæder mig rigtig meget til at se de skønne elever igen!

torsdag den 11. august 2011

At flytte hjemmefra:-)

Kronprinsen har i dag bebudet, at nu vil han gerne flytte hjemmefra, ikke fordi han er sur eller noget, han mener bare, at det er ved at være tid?!?!:-D
Da jeg spurgte ind til hvordan havde tænkt sig at klare sig selv, svarede han da, at han bare ville komme hjem når han skulle have hjælp til at børste tænder...... Godt så min ven, resten kan du jo sagtens klare selv;-) Jeg håber dog at han ombestemmer sig, jeg er ikke helt klar til at give slip på ham endnu;-)

tirsdag den 9. august 2011

Arhmen altså!

Det der med at nå at tage billeder og følge med i en udfordringer, der kræver jeg er aktiv HVER dag, det går s.. ikke synderligt godt;-) Så nu må det være sådan et der kommer et billede, hvis jeg husker det (husker hvad? jeg kan ikke huske hvad det var jeg skulle huske;-)).
Nu nærmer tiden sig også snart for skolestart, imorgen skal jeg ud på skole og rydde op i håndarbejdslokalet, det bliver skønt at selv sætte sit præg på det, og så skal resten af ugen ellers bruges på almindelig forberedelse. For jeg tog nemlig mig selv i nakken i går og fik lavet alle mine årsplaner, nøj det letter samvittigheden en del. Jeg tænker at det faktisk kunne være en fordel hvis man næste år lavede de der årsplaner inden man holdt ferie.... Who am i kidding;-) Det kommer nok aldrig til at ske, jeg undskylder mig med at jeg arbejder bedst under pres (og det passer faktisk overhovedet ikke, jeg får bare aldrig taget mig sammen til andet;-))

Nu vil jeg smutte ind til byen og shoppe lidt mere til skolestart, for alle ved jo hvor vigtigt det er med de rigtige blyanter, ringbind og så videre;-)

søndag den 7. august 2011

30 day photo challenge - day 6, childhood memory

Uha, barndoms minder, dem er der mange af og heldigvis af den gode slags. Det er dog svært at tage billeder af, for mine minder knytter sig til dufte, lyde, stemninger. Duften af nybrygget kaffe, når jeg sov hos min far, lyden af en radio der spiller i baggrunden, stemningen fra en ferie igennem Sverige siddende på forsædet af mins mors gamle Volvo, mens jeg læste højt for de andre, stemningen når halmen skulle i hus hos hesten, følelsen af at forsvinde ind i en rigtig god leg med sine søskende.

Så i dag må billedet være det du selv danner for dit indre, når du tænker på dit bedste barndomsminde. Du må meget gerne efterlade en kommentar og fortælle om hvad mindet er, hvad der gør det helt specielt og hvad der får dig til at tænke på det!

30 day photo challenge - day 5, someone I love

Det er jo ikke til at tage et billede af alle dem jeg elsker, ofr der en heldigvis en del. Selvfølgelig er der mine unger (som jo er en kærlighed helt for sig selv), der er mine søskende, min fantastiske mor, resten af min familie, mine veninder og venner og så er der ham her:





Min skønne, dejlige, fantastiske, til tider hamrende irriterende, betænksomme, sjove kæreste. Manden der er far til vores unger, ham som lod mig være soldat i 12 måneder, lod mig rejse til Australien i 3 måneder, ham der støttede op omkring mit hestekøb (selvom ham slet ikke kan lide heste;-), ham der hver dag fortæller mig, at jeg er dejlig, smuk og fantastisk, ham der siger, at det bedste han ved, er når jeg smiler (og jeg tror ham selvfølgelig;-)) og ham der er min bedste ven. Han er også den eneste jeg kender, der kan klæde sin datter sådan her på:


Og han er den eneste jeg kender der kan sove selvom om begge børn hopper rundt oven på ham, eller som kan lukke ørerne 110%, så han hverken kan høre sin søn der spørger om noget meget vigtigt, hans datter der hyler eller mig der siger for 117 gang, at nu skal vi spise;-)

Jeg tænker tit på hvor heldig jeg er;-)



torsdag den 4. august 2011

30 day photo challenge - day 3, favorite color

Dagen billede er ikke taget i dag, men lavet som et takkekort til Puttens barnedåb. Der er nogle af mine yndlings farver med; pink og orange, men derudover er jeg også vild med rød, grøn, blå, lilla, ja faktisk alle regnbuens farver, det skifter alt efter humør. Jeg er typen der, elsker at klæde mig i farvet tøj, og jeg arbejder seriøst på, at få bearbejdet hr. kæreste til, at vi skal have lidt flere farver ind i boligen;-)





Jeg er så heldig, at jeg er med i to fantastiske mødregrupper, hvor af den ene kommer på besøg om lidt. Vi har en aftale om at mødes en hverdagsaften en gang om måneden uden børn, og det giver en skønt boost på energikontoen, at få lov til at sludre om alt og intet i et par timer, mens mændene passer ungerne derhjemme:-) Så nu vil jeg smutte ud og varme nachos, finde de kolde øl frem, brygge kaffen og så ellers vente på skønt besøg:-D

onsdag den 3. august 2011

30 day photo challenge - day 3, clouds

Dagens billede:



Det er jo skønt at det rigtig er blevet sommer (også selvom det kun varer til i morgen, hvor det så skulle blive regnvejr igen). Jeg nyder at se landmændene høste med deres store maskiner, det er sådan en speciel tid og minder mig altid om min tid som hestepige, hvor der skulle køres halm ind i stor stil! Jeg ville gerne køre halm igen (bare et par timer, og så skulle der også være masser af rød saft, hjemmebagt kage og badetur i havet bagefter;-)).

Jeg håber at i har nydt sommerdagen derude, det har jeg i selvskab med en meget speciel og skøn veninde, så bliver det jo ikke bedre:-)

tirsdag den 2. august 2011

30 day photo challenge - day 2, what i wore!

For lidt solcreme:-(


Det er altså lidt sjovt, det her med en udfordring, jeg glæder mig allerede til at skulle finde motivet i morgen;-)

30 day photo challenge



Da jeg så denne udfordring hos Mie, blev jeg jeg nød til at deltage, det må da lige være mig. Så selvom jeg lige er en dag for sent på den, så satser jeg på at det er ok, at jeg deltager;-)

Her et billede af mig selv som er taget i søndags da vi var ved stranden (og som sædvanligt er der lige sneget sig et barn med;-))


Så må vi se hvad jeg finder på for dagens billede, det kommer på enten senere i dag eller i morgen:-)

Lidt nyt til arbejdslivet;-)

I sidste uge, da jeg besøgte mi skønne veninde på Langeland gik turen også forbi Svendborg, hvor jeg fik købt en ny taske til arbejdsbrug. Det var efterhånden også tiltrængt, men jeg har ikke rigtig kunne finde den helt rigtige taske (og vi ved jo allesammen hvor vigtigt det er;-)). Jeg har været meget varm på en ruitertassen, men prisen har gjort at jeg gerne ville se den "live" inden jeg besluttede mig endeligt. Det fik jeg set i Svendborg og det er en sindssygt lækkert taske, i en kvalitet man aldrig kan slide op vil jeg tro. Men al den gode kvalitet gør også at den vejer ca. et ton uden der overhovedet er lagt noget i den. Så summasumarum fandt jeg en anden (og noget billigere;-)) taske, som jeg er helt sikker på, at jeg bliver rigtig glad for:-D






Det er også blevet til en ny nøglesnor. Nu er jeg ikke fantastisk til at hækle, men lige det her projekt var til at overskue:-) Men så kunne jeg åbenbart ikke finde ud af at sy, ser jeg nu, hvor jeg ser billederne, jeg synes ikke den er så slem i virkeligheden:-D Men jeg tror det må blive til en ny snor, for køn er den da ikke, den jeg har fået lavet;-)